8 leuke steden in Nederland

8 Leuke steden in Nederland voor een weekend uit

Een stedentrip in ons eigen landje. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een weekendje of dagje weg. Toch heeft Nederland leuke steden om te gaan bezoeken. Niet alleen de grote en bekende steden zijn leuk, maar ook kleinere steden zijn zeker de moeite waard. Hieronder een lijstje met 8 leuke steden in Nederland waar je heerlijke een weekendje naar toe kunt.

1. Groningen

We beginnen in het noorden van Nederland, Groningen. Dit is een levendige studentenstad met erg veel sfeer in het centrum. Mede door de mooie historische panden zoals de Martinikerk, Martinitoren, grachtenpanden en het hoofdstation. Maar ook kun je hier heerlijk shoppen in de vele winkels wat ook weer zorgt voor gezelligheid. Vooral in het centrum op de Grote markt, Peperstraat, Zuiderdiep en de Poelestraat vind je veel restaurants en kun je mooi uitgaan. Hier een vakantiehuis huren is zeker aan te bevelen.

2. Zwolle

Mede door het leuke centrum maakt Zwolle tot een leuke stad voor een weekend weg of een dagje uit. De grootste bezienswaardigheid is meestal het sfeervolle centrum. Maar Zwolle heeft natuurlijk meer in zijn mars. Zo vind je er onder andere verschillende parken, een boekenwinkel in een kerk, historische stadspoorten, rivier de IJssel, verschillende museums en het populaire restaurant de Librije.
3. Rotterdam
Maastricht en Groningen zijn leuke steden voor mensen die van historie en gezelligheid houden. Rotterdam is een hele andere stad. De stad staat natuurlijk bekend als havenstad, maar ook van de Euromast, de Erasmusbrug en het stadion van Feyenoord, de Kuip. Rotterdam stond eerder bekend als een sfeerloze en ongezellige stad, maar de laatste tijd heeft de stad zijn imago erg opgepoetst.
4. Den Haag
De politieke hoofdstad van het land mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De Hofstad bestaat uit een aantrekkelijke combi van historisch en modern. Tijdens een weekend weg of een dagje uit zul je genoeg te doen hebben. Den Haag heeft vele bezienswaardigheden, je zult je dus niet vervelen.
5. Utrecht
Utrecht, de stad van vele grachtjes, de Domtoren, pleinen en steegjes. Het centrum is een bron van horeca, winkels en wel 400 kunstwerken. Een sfeervol en gezellig geheel waar je leuk een weekend of dagje heen kunt. Ook heeft Utrecht een overdekt winkelcentrum: Hoog Catharijne, waar je droog kunt shoppen als het regent. Door de vele horeca vind je altijd een leuk plekje waar je je maag kunt vullen.
6. Amsterdam
De hoofdstad van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken. Amsterdam is dé toeristische stad van het land, waardoor het centrum misschien wel te toeristisch is geworden. Toch is het een leuke stad voor een dagje of weekend weg. In Amsterdam zijn er bezienswaardigheden zoals het Leidseplein, Rembrandtplein, de Dam en het stadion van Ajax: de Johan Cruijff Arena. Een vakantiehuis huren net even buiten de stad is zeker een goede optie.
7. Almere
Hou je van een moderne stad, kan je kiezen voor Rotterdam, maar ook voor Almere. De stad is zich de laatste jaren flink aan het ontwikkelen. Voornamelijk het centrum is sterk verbeterd. Almere heeft een groot en modern winkelgebied met over de 400 winkels. De winkels liggen vooral in autovrije gebieden. Ook is een gedeelte van de winkels overdekt.
8 Eindhoven
Last but not least, het moderne Eindhoven. Deze leuke plaats staat bekend als ‘Lichtstad’ dankzij Philips dat hier is opgericht. Eindhoven staat ondertussen ook bekend om verscheidene moderne gebouwen en plekken. Vooral in het centrum staan verschillende gebouwen met het thema ‘licht’. Ga hier eens een vakantiehuis huren en ontdek het prachtige Eindhoven.