De 10 mooiste steden in Spanje

De 10 mooiste steden in Spanje

Spanje, het land van de paella flamenco en natuurlijk de zon. Spanje heeft een prachtige natuur, schitterende stranden en vele culturele schatten. Ga een vakantiehuis huren en ontdek de de 10 mooiste steden in Spanje, zoals Barcelona en Madrid. Hieronder de mooiste steden in Spanje waar je een vakantiehuis kunt huren.

1. Barcelona

Barcelona is een prachtige levendige stad in Catalonië. Deze stad is perfect voor liefhebbers van kunst en architectuur. Je vindt er vele prachtige bouwwerken van onder andere Gaudi en Pablo Picasso. Daarnaast zijn er vele leuke winkelstraten, gezellige restaurant en natuurlijk niet te vergeten een heerlijk strand. De ideale combinatie voor een perfecte vakantie.

2. Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en staat van de bezienswaardigheden, zoals de Paseo del Prado met het Prado museum met daarin een grote verzameling van grote Spaanse schilders, de botanische tuinen en de Koninklijke Spaanse Academie. Ook het Koninklijk Paleis, de sfeervolle stadsparken, trendy winkelstraten en de gezellige tapasbars zijn zeker de moeite waard.
3. Valencia

Van Valencia wordt vaak gezegd dat het één groot openluchtmuseum is. De Zijdebeurs is waarschijnlijk het meest unieke gebouw. Deze staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het paleis en de kathedraal zijn prachtige historische gebouwen die aan een plein staan. Zij vormen een groot contrast met de futuristische gebouwen van de Ciudad de las Artes y Ciencias.

4. Granada
In Granada is een grote diversiteit aan architectuur. Dat komt, doordat deze historische stad jarenlang werd geteisterd door een niet aflatende oorlog tussen christelijke en Moorse vorsten. Het paleizencomplex Alhambra, de residentie van vroegere Moorse vorsten, is absoluut één van de hoogtepunten. Dit enorme complex heeft schitterende tuinen en geldt als een van de grootste trekpleisters van Spanje.
5. Sevilla

Ben je een echte levensgenieter, dan is Sevilla dé stad voor jou! De temperatuur is er het hele jaar zeer aangenaam en dan zie je dan ook direct terug in de levensstijl van de plaatselijke bevolking. Het sociale leven speelt zich namelijk vooral buiten af. Iedereen is buiten, lekker op een terrasje, wijntje erbij. Of bezoek eens een van de vele tapasbars, lekker onder de Spaanse zon of in de zwoele avondlucht.

6. Bilbao
Bilbao is natuurlijk vooral bekend om het Guggenheimmuseum. Dit futuristische gebouw met z’n unieke architectuur stelt een schip voor. Ook de binnenkant van dit prachtige bouwwerk is een lust voor het oog, net als de collecties die er zijn. Daarnaast zijn de Santiago kathedraal en het stadhuis zeer de moeite waard.
7. San Sebastian
In 2016 is deze prachtige Baskische stad nog verkozen tot culturele hoofdstad van Europa. Breng een bezoekje aan het imposante strand Playa de la Concha, het paleis Miramar, Plaza de Constitución – hét plein van San Sebastian – en het oude stadsdeel Parte Vieja en je weet dat die uitverkiezen terecht was. Naast dat heeft San Sebastian internationale bekend verworven vanwege zijn gastronomische kwaliteiten. Deze stad is de perfecte combinatie van stad en strand!
8. Malaga

De charmante en kosmopolitische stad Malaga, de geboorteplaats van Pablo Picasso, is de op één na grootste stad van Andalusië en de op 5 na grootste stad van Spanje. Het is prachtig gelegen in een baai en de zon schijnt er altijd. Kenmerkend voor de stad zijn de brede door palmbomen omzoomde lanen, het bruisende nachtleven, de musea en de uitstekende visrestaurants. Het Romeinse theater, Gibralfaro kasteel, de kathedraal en natuurlijk het Picasso museum zijn zeer de moeite waard.​​​​​​​