De 7 mooiste plekjes van België

De 7 mooiste plekjes van België

Wil je er een lekker tussenuit in België? Eventjes lekker een vakantiehuis huren en lekker genieten van leuke uitstapjes of bezienswaardigheden? We hebben de 7 mooiste plekjes van België voor jou op een rijtje gezet.

1. Manneke Pis, Brussel

Misschien is het een beetje een open deur intrappen, maar als je naar België gaat mag je zeker Manneke Pis in Brussel niet overslaan. Hét icoon van België en een begrip in binnen- en buitenland. Het beeld is niet erg groot, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Bovendien is het altijd weer een verrassing welke outfit het manneke nu weer aan heeft.

2. Dinant

Dinant is één van de meest fotogenieke plekken van België. De steile rotswanden, heldere rivier en opvallende kerk zijn een goede reden om dit prachtige dorp te bezoeken. Bovendien valt er een hoop te zien in de omgeving. Vergeet ook zeker niet het Citadel, dat zich bovenop een rots becindt, te bezoeken. Ook de Abdij van Leffe mag je zeker niet overslaan.
3. Brugge
Vanwege haar sprookjesachtige voorkomen is Brugge één van de populairste bestemmingen in België. In de binnenstad vind je een aaneenschakeling van oude huisjes en romantische plekjes. Breng eens een bezoekje aan het Begijnhof of maak een rondvaart. Ook de plaatselijke brouwerij De Halve Maan, waar de Brugse Zot wordt gebrouwen, is zeker de moeite waard. Of beklim via 366 traptreden eens de Belfort Toren. Van daaruit heb je een adembenemend uitzicht over de hele stad.
4. Grotten van Han bij Rochefort
Nabij Rochefort bevinden zich de Grotten van Han, een kilometerslange gangenstelsel van mysterieuze gangen, rotsformaties en druipstenen. Hier zijn ooit vele prehistorische schatten gevonden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de grotten gebruikt als schuilkelder. Je kunt met een antiek treintje tot bij de ingang komen. Van daaruit wandel je verder de grotten in. Een absolute aanrader!
5. Antwerpen
Volgens velen de leukste stad van Vlaanderen: Antwerpen, dé modestad van België. Bovendien ligt het op steenworp afstand van de Nederlandse grens. De stad staat bol van culturele hoogtepunten, zoals het Rubenshuis en het MAS. Daarnaast vind je er vele hippe hotspots en diverse creatieve initiatieven. Ook de daktuinen van PAKT en de stadsbrouwerij De Koninck zijn zeker de moeite waard.
6. Belgische Ardennen
De Belgische Ardennen strekken zich uit over het zuidoostelijke gedeelte van België. Je ontdekt hier de ruige kant van België, vol bosrijke landschappen, maar ook vele diepe kloven, hoge bergen en kronkelende rivieren. De Ardennen zijn dé bestemming voor liefhebbers van outdoor en natuur en vormen de ideale plek voor de actieve vakantiegangers. Hou je van wandelen, fietsen, mountainbiken, rotsklimmen, kajakken, canyoning en dergelijke? Dan moet je echt eens naar de Ardennen.
7. Luik
Als laatste maar zeker niet de minste in onze lijst, de stad Luik, dé toegangspoort van Wallonië. Je maakt hier direct kennis met het Bourgondische karakter van Wallonië. Je kunt er heerlijk ronddwalen door de historische stadskern, maar ook het hypermoderne treinstation en de zondagsmarkt La Batte zijn zeker een bezoekje waard.