De 7 mooiste stranden van Spanje

De 7 mooiste baaitjes en stranden van Spanje

Spanje is een geliefde vakantiebestemming. Dat komt door de cultuur, maar natuurlijk ook omdat het een echt strandland is waar veel mooie baaitjes en stranden te vinden zijn. Van Ibiza, de Canarische Eilanden of bij Costa del Sol, maar ook bij de onbekendere Formentera zijn er prachtige strandjes. Lees hieronder de top 7 mooiste baaitjes en stranden in Spanje

1. Calasalade - Ibiza

Er zijn zoveel mooie baaitjes dat het moeilijk is om te kiezen wat nou écht de mooiste is. Je vindt daarom ook 2 keer Ibiza op deze lijst, waarvan Calasalada daar een van is. Calasalada heeft azuurblauw water en een ruig strand. In de zomerperiode dobberen er veel bootjes voor een leuk uitzicht. Het is maar een klein strandje, zo’n 200 meter lang, maar er zijn vele faciliteiten en een overheerlijk restaurantje waar lokale mensen van houden. Je kunt er ook een strandbedje of waterfiets huren.

2. S'illot Des Rencli - Ibiza

Dit mini strandje met kiezelstenen is echt prachtig. S’illot Des Rencli is een ruig strand omgeven met dennenbossen en de mooiste kliffen. De mensen die er zijn, zijn vaak locals en het is ook vaak heel rustig. Soms zijn er zelfs mensen aan het vissen, ideaal voor een rustig stranddagje!
3. Es Cavalld' en Borras - Formentera
Ben je in Ibiza, dan is het echt de moeite waard om de ferry te pakken naar Formentera, wat op ongeveer een half uurtje met de boot is. Formentera is een waar paradijsje en nog vrij onontdekt! Het noemt zichzelf ‘’het laatste paradijs van de Balearen’’. Hier zijn de allermooiste stranden te vinden, ze zijn eigenlijk allemaal wonderschoon. Es’Cavalld’en Borras is daar een van, het strand is het dichtst bij de haven van La Savina. Het heeft kristalhelder water en een geweldig uitzicht over de magische rots ‘’Es Vedrà’’ bij Ibiza. Je hebt er verschillende faciliteiten over het strand van 800 meter. Je kunt er watersporten beoefenen, er is een bar aanwezig en je kunt een hangmat huren voor het ultieme paradijs gevoel.
4. Playa De Rodas - Cies Eilanden
De Balearen hoort bij een erg beroemde eilandengroep in Spanje, net als de Canarische Eilanden. Wat minder bekend zijn de Cies Eilanden (IslasCìes in het Spaans), het hoort bij een eilandengroep bij de Galicische kust. Je hebt een gevoel dat je in de Cariben bent, maar je bent toch echt in Spanje. Je kunt alleen bij dit strand komen per boot. Helaas mogen er per dag maximaal 2.200 mensen aanwezig zijn, dit omdat het een beschermd natuurgebied is. De omgeving is heel bosrijk en het zand witter dan wit, voor een heerlijk rustgevoel.
5. Playa De Papagayo - Lazarote
Deze baai is echt een prachtplaatje en heel bijzonder. Het water heeft meerdere kleuren blauw en is prachtig helder, soms lijkt het water zelfs smaragdgroen. Het is omgeven met rotsen en verder heeft de omgeving iets weg van een woestijn of een soort maanlandschap, wat heel anders is als bij de andere stranden. Dit strand is perfect voor snorkelaars omdat het water zo helder is. Het is wel een erg klein strandje, er is gelukkig wel een klein tentje waar je heen kunt voor een ijsje, drankje of iets kleins om te eten. In de Canarische Eilanden heb je gedurende hele jaar een fijn temperatuurtje, je kunt er dus vrijwel altijd genieten van de mooie stranden.
6. Cala Estreta - Palamós
Cala Estreta is een baaitje met een strand van 10 meter breed en maar 35 meter lang. Maar het baaitje aan de Costa Brava is echt prachtig, waar je zonder moeite een dag kunt doorbrengen. Het uitzicht hier is fantastisch met rotsen in zee en om het strandje heen is het omgeven met veel groen. Je kunt op het uitzichtpunt alleen komen lopend of met de boot. Kies je om te lopen dan is het een lastige wandeling, maar zeker de moeite waard. In de buurt van het strand zit een oud vissershuisje, die al werd benoemd in een document uit de 16e eeuw!
7. Playa La Grandella - Jávea
In Jávea, in de regio van Valencia, zijn heel wat mooie baaitjes te ontdekken, ideaal voor de strandliefhebbers. Vergeet hier niet je camera mee te nemen, want er zijn zoveel mooie plaatsen die hier kunnen worden geschoten die zo op een ansichtkaart kunnen. Dit baaitje is geschikt voor duiken en snorkelen en heeft een kiezelstrand, ideaal voor de mensen die niet van het plakkerige zand houden. Dit strand is al een paar keer uitgeroepen tot beste strand van Spanje dus is zeker een aanrader!