De coronamaatregelen voor een verantwoorde vakantie tijdens corona

De coronamaatregelen voor een verantwoorde vakantie

Er is al heel veel Covid-19-informatie. Zoveel, dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet. Van gezondheidsverklaringen en vervoersmaatregelen tot hygiënevoorschriften op jouw vakantiebestemming, er is zoveel dat je moet zodat je veilig op vakantie kunt. Waar moet je op letten tijdens het boeken? Met welke maatregelen moet je rekening houden? We hebben het voor je op een rijtje gezet.
De wereld gaat steeds meer open, ook al geldt her en der nog een code geel of oranje of plaatselijke beperkingen. Reizen naar het buitenland, op vakantie naar het buitenland, dat kan. Je dient je natuurlijk wel aan de plaatselijk geldende regels te houden en de inreisvoorwaarden te volgen. Controleer bovendien regelmatig het reisadvies op Wijsopreis.nl of de reiswijzer van de ANWB.
Controleer vooraf welke reisadviezen en inreiswoorden gelden in het land van je bestemming. Gelden er strengere inreisadviezen over bijvoorbeeld vaccineren, 2G, 3G, reis-, verblijf- en ziektekosten? Bereid je goed voor en ga veilig en vertrouwd op reis.

Coronacheck-app en Digitaal Corona Certificaat (DCC)

Het Digitale Corona Certificaat (DCC) is vanaf 1 juli 2021 beschikbaar in de CoronaCheck-app. Hiermee is het gemakkelijker geworden om binnen Europa te reizen. Vanaf 8 augustus is het met deze app ook gemakkelijk om van buiten de EU terug te keren naar Nederland. Je kunt in de app een QR-code aanmaken als je gevaccineerd bent, een negatieve testuitslag of het bewijs van herstel na een coronabesmetting hebt. In het land van jouw bestemming kunnen echter aanvullende eisen gelden. Controleer voordat je boekt en voordat je vertrek welke maatregelen voor jouw vakantiebestemming gelden.

Inreisvoorwaarden

Je kunt in principe naar elk land reizen, echter gelden voor sommige landen aanvullende eisen. Zo is bijvoorbeeld voor Oostenrijk een volledige vaccinatie verplicht en is een negatieve test of bewijs van herstel niet voldoende.