De mooiste plekjes in Duitsland

​​​​​​​De mooiste plekjes in Duitsland

Duitsland is een populaire vakantiebestemming. Het land is meer dan acht keer groter dan Nederland. Er zijn ontzettend veel mooie plekjes in Duitsland, van drukke steden tot schilderachtige dorpjes en vele culturele bezienswaardigheden. Veel toeristen gaan een vakantiehuis huren in Duitsland en gebruiken dat als uitvalsbasis voor hun dagtochtjes. Hieronder een overzicht van de mooiste plekjes in Duitsland.

De Moezelstreek

De Moezelstreek ligt tussen Koblenz en Trier en staat vooral bekend om de rivier de Moezel en zijn wijnbouwgebied op de steile, groene hellingen langs de rivier. De natuur is er prachtig en er zijn vele idyllische dorpjes, kastelen en burchten. En natuurlijk ook de ontelbare wijngaarden langs de hellingen van de Moezel, waar meerdere keren per jaar wijnfeesten worden gehouden. De streek heeft een rijke cultuurgeschiedenis, die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Deze Romeinen hebben de basis gelegd voor dit oudste wijngebied van Duitsland.

Het Zwarte Wout

Het Zwarte Woud ligt in het zuidwesten van Duitsland. Dit middelgebergte kent een prachtige natuur en is zeer populair onder de wandelaars. Het gebied kent talloze wandelpaden langs ontelbare natuurlijke en cultuurhistorische bezienswaardigheden. Alle paden zijn uitstekende bewegwijzerd. Tijdens je wandeltochten kom je langs de mooiste watervallen, prachtige meren, indrukwekkende bergen, schilderachtige dorpjes en sprookjesachtige kastelen. En natuurlijk niet te vergeten de bron van de Donau, de langste rivier van Europa. Ook in de winter is het gebied populair bij skiërs.
Beieren
De grootste deelstaat van Duitsland, Beieren, is een zeer populaire vakantiebestemming. Het gebied bestaat uit een hooggebergte met prachtige alpenweiden, meren, rivieren, bossen en een prachtige, veelzijdige natuur. In het gebied worden tientallen sporten beoefend, zoals bergbeklimmen, mountainbiken en kajakken. Naast een prachtige natuur herbergt het gebied ook vele sprookjesachtige kastelen en pittoreske dorpjes. Vooral het Berchtesgaden Nationaal Park, het enige alpine nationale park van Duitsland, met steile rotswanden, ruige kliffen, diepe kloven, gletsjers en gletsjermeren is zeer populair. Daarnaast zijn Rothenburg ob der Tauer, een oud dorpje met kleurrijke huisjes in Middeleeuwse stijl en natuurlijk niet te vergeten het bekende Kasteel Neuschwanstein zeer populair.
De Bodensee
Het grootste en meest populaire meer van Duitsland is de in het zuiden gelegen Bodensee, op de grens met Oostenrijk en Zwitserland en aan de voet van de Alpen. Rondom het meer liggen diverse gezellige dorpjes en een prachtige natuur. Op het meer worden diverse watersporten beoefend. Het gebied leent zich uitstekend op per voet of op de fiets te verkennen. Er zijn ontelbare fietspaden en wandelpaden. Ook per excursieboot of vanuit de kabelbaan is het prachtige meer te bewonderen. Het eiland Mainau, ook wel het bloemeneiland genoemd, is een ware attractie op zich. Dit floraparadijs heeft het grootste vlinderhuis van Duitsland, een romantische Italiaanse rozentuin uit 1871 en vele exotische planten. Bovendien schijnt daar altijd de zon!
Berlijn
Berlijn is een stad met een zeer rijke geschiedenis, maar heeft tegelijkertijd toch een hip imago. In deze gezellige stad met prachtige historische gebouwen worden oud en nieuw perfect gecombineerd. Bijzonder indrukwekkende hoogtepunten zijn onder andere de Muur, Checkpoint Charlie, de Gedächtniskirche, de Brandenburger Tor en de Fernsehturm. Een groot contrast vormen de hippe wijken met brede boulevards en grote warenhuizen, luxe winkeltjes, chique restaurants en het bruisende nachtleven. Zowel overdag als ‘s nachts kent de stad een bijzonder gezellige sfeer, iets wat je nergens ter wereld op deze manier vindt. Dit is slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden van Duitsland. Zo zijn bijvoorbeeld de steden Keulen (Köln), met de prachtige kathedraal De Dom, en Lübeck, voorheen een van de belangrijkste Hanzesteden en de grootste haven van Duitsland, hele bekende trekpleisters.