Mooiste steden van Zwitserland

Mooiste steden van Zwitserland

Wil je graag eens een keertje op stedentrip of citytrip naar Zwitserland? Ga dan eens een vakantiehuis huren in of in de buurt van één van deze prachtige historische steden of schattige dorpjes. Overal in Zwitserland vind je prachtige steden die absoluut de moeite waard zijn. Vanuit je vakantiehuis heb je alle tijd en ruimte om deze steden en dorpjes te verkennen. Benieuwd naar de mooiste steden van Zwitserland? Wij hebben de leukste voor jou op een rijtje gezet.

1. Bern

De hoofdstad van Zwitserland, Bern, is een prachtige historische stad met heel veel bezienswaardigheden. Lekker slenteren door het historische centrum terwijl je geniet van de middeleeuwse romantiek. Vanaf de oude bruggen heb je een prachtig uitzicht over de stad. Lekker wandelen langs de rivier de Aare, een bezoekje brengen aan de middeleeuwse astronomische klok Zytglogge, het Historisch Museum, het Einsteinhaus en de kathedraal zijn dingen die je zeker moet doen of bezoeken.

2. Zürich

Zürich is het economische hart van Zwitserland. Historische gebouwen worden afgewisseld met hoofdkantoren van grote nationale en internationale bedrijven. Zürich is een rijke stad en staat hoog in de lijst met meest leefbare steden in de hele wereld. Zodra je Zürich binnenrijdt merk je meteen dat de levenskwaliteit er erg hoog ligt. Tips om te doen: bezoek het Kunsthaus, het Uhrenmuseum, het Speelgoedmuseum, de Sint-Pieterskerk en de kerk van Fraumünster, maak eens een wandeling over de Paradeplatz of geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de Uetliberg.
3. Genève
Genève staat bol van de historische bezienswaardigheden. In het oude centrum kun je makkelijk verdwalen in het labyrint van eeuwenoude straatjes en levendige pleintjes. Let vooral op de prachtige middeleeuwse bouwwerken met unieke voorgevels. Ook de imposante kathedraal is zeker een bezoekje waard. Of ga eens lekker kuieren over de Promenade du Lac. Wist je overigens dat het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Genève zit? Het prachtige meer van Genève moet je natuurlijk ook wel eventjes bezoeken. Maak eens een boottocht over of een wandeling langs het meer, onderwijl genietend van het uitzicht op de Mont Blanc.
4. Bazel
Bazel ligt op het drielandenpunt van Zwitserland met Frankrijk en Duitsland. Het oude centrum langs de Rijn is prachtig om te zien en doet zeker niet onder voor Bern of Zürich. Wat je absoluut moet zien zijn de Mittlere Brücke, het stadhuis, de kathedraal en natuurlijk de Spalentor, een stadspoort in de voormalige stadsmuren van Bazel. Bij de universiteit van Bazel vind je prachtige botanische tuinen, ook zeker aan te raden. Of breng eens een bezoek aan één van de vele musea.
5. Lausanne
Aan de oevers van het Meer van Genève ligt de pittoreske stad Lausanne, ook wel de ‘hoofdstad van de Zwitserse Rivièra’ genoemd. Hier worden diverse boottochtjes en andere activiteiten op het water georganiseerd. In de buurt vind je vele kaasboerderijen en verschillende wijngaarden. Heerlijk eten, een bezoekje aan het Olympisch Museum of het Musée de l’Élysée en lekker slenteren door de prachtige straatjes, er is voor elk wat wils. Ook de 12e eeuwse kathedraal is zeker de moeite waard.