Op vakantie met de hond

Top 5 populaire vakantiesteden voor met de hond

Ook in de stad kan het leuk zijn om met de hond op vakantie te gaan. Lees hieronder de top 5 populairste steden voor met de hond.

1. Kopenhagen - Denemarken

Bereid je in kleinste land van Scandinavië maar alvast voor op een spontaan praatje op straat met de vriendelijke bevolking van Denemarken. Ga op de fiets Kopenhagen ontdekken en laat je leiden door de relaxte levensstijl van haar inwoners. In het centrum zie je in de Tivoli tuinen een prachtige mix van gezellige plekken om iets te drinken, in de biertuin of de bloembedden. Van een kleine wandeling in Søndermarken krijg je ook geen spijt, het hele jaar door kun je hier lekker wandelen. Je viervoeter vermaakt zich hier prima in het hondenpark.

2. Oslo - Noorwegen

In Oslo krijg je het gevoel van een kleine provinciale stad. Een groene, levendige hoofdstad, geschikt om met je hond in het park een rondje te lopen. Frogner Park is het grootste park in Oslo, met een prachtige rozentuin. In de tuin zijn er 14.000 rozenstruiken die je kunt ruiken en de beelden bewonderen. Noren zwemmen in de Oslo fjord, hier kunt je via de veerboot komen en leer je iets over de geschiedenis van het eiland. Aan de fjord van Oslo ligt Akershus Citadel, gebouwd in de 13e eeuw. Je vindt hier 2 museums en het graf van de laatste vorst van Noorwegen.
3. Sint David's - Engeland
Sint David’s is de kleinste stad van Groot-Brittannië, hier hoef je je geen zorgen te maken om de hond. Lekker een middagje wandelen op het strand met je viervoeter staat voor ontspanning. Sint David’s staat op de eerste plaats van huisdiervriendelijke bestemmingen in heel het Verenigd Koninkrijk! In meer dan de helft van de accommodaties is je hond welkom. In Pembrokeshire kun je je hond meenemen bij een strandwandeling, de meerendeel van de 50 stranden laten honden toe. Als je het water opgaat zie je hier misschien wel een dolfijn of walvis. Ook kun je de boot nemen naar een van de eilanden Stockholm, Ramsey, Grassholm of Skomer.
4. Rome - Italië
Erg veel mensen in Rome hebben honden, het zit dan ook vol met honden in restaurants en bars. Ook is er een exclusief hondenstrand dichtbij het vliegveld; Baubeach.Je kunt canoën of schilderen met je hond, geen hiervan zal zich vervelen. Het Orsino fort, gebouwd in de 15e eeuw, is ook toegankelijk voor je viervoeter. Hier kun je overblijfselen van de militaire architectuur bewonderen. Je kunt in Populonia, in Livorno 80 hectare nog meer Etruskisch en Romeinse overblijfselen ontdekken.
Dublin - Ierland
Rondom Dublin vind je genoeg open velden, groene plekken en platteland. Ook in de stad zelf kun je in de vele bars, restaurants en hotels komen met je hond. Het Killarney National Park is bekend om haar fauna, flora en historische plekken en is ook nog eens het eerste nationale park van Ierland. Het landschap in Dublin zal je zeker niet teleurstellen. Op zoek naar een schitterend uitzicht over de Dublin Bay? Ga dan naar Dollymount. Maak een rustige wandeling en laat de frisse zeelucht binnenkomen. Je kunt ook langs de Ierse Nationale Oorlogsmonument om te herdenken en even bij stil te staan. Dit is ook nog een mooi aangezicht.