Reizen tijdens corona: kan dit nog?

Reizen tijdens corona: kan dit nog?

De lente is inmiddels begonnen. Veel mensen willen er graag nog even tussenuit: helemaal omdat de meeste mensen niet gereisd hebben tijdens de zomermaanden. Kan je nog reizen tijdens corona? En waar moet je precies rekening mee houden? Je leest er meer over in dit artikel.

Reizen tijdens corona: algemene informatie

Wil je graag reizen tijdens corona? Dan wordt een reis buiten Nederland vrijwel altijd afgeraden. De meeste landen hebben nu een oranje reisadvies, wat betekent dat je alleen hierheen kunt reizen als het een noodzakelijke reis is. Het is voor jezelf en voor anderen raadzaam om de besmette gebieden te vermijden. Je kunt nog veilig op reis naar Duitsland, Oostenrijk, Italië, Portugal en Griekenland. Naast Nederland heeft Zweden ook een groen reisadvies. Hier kan je dus veilig naar toe reizen. Vooralsnog moet je jezelf afvragen of je op reis wilt tijdens de coronacrisis.

Reizen tijdens corona: handige tips

Wil je er toch graag even tussenuit? Zorg er dan voor dat je je aan de regels houdt. Probeer bijvoorbeeld altijd anderhalf meter afstand te bewaren tussen anderen. Vermijd drukke plekken tijdens je reis en laat je testen als je coronasymptomen hebt. Je kunt natuurlijk naar het buitenland vertrekken, maar je kunt ook gewoonweg kiezen voor een reis in Nederland. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een reis in de natuur. De Nederlandse natuur heeft ontzettend veel te bieden. Zo kan je onder andere leuke boswandelingen maken in ons prachtige land. Gedurende de herfstmaanden kan dit nog prima. Immers: het is nog niet al te koud. Neem wel voldoende spulletjes mee naar je Nederlandse bestemming. Warme kleding wordt aangeraden.
Bekijk onze bestemmingen
Wil je graag reizen tijdens corona in Nederland? Bekijk dan onze bestemmingen. Er zijn talloze leuke vakantiehuizen die je kunt huren. Een vakantiehuis huren kan uiteraard voordelig op onze website.
Bekijk het actuele reisadvies per land
Het coronavirus zorgt voor veel onzekerheid als het gaat om op vakantie gaan. Kan ik reizen? En zo ja, waar kan ik heen en wat zijn de regels? De website van de Nederlandse overheid staat boordevol informatie per specifiek land, maar het is lastig om in één oogopslag te zien waar je wel/niet heen kunt reizen. Speciaal voor u hebben wij de data in een overzichtelijke kaart gezet. Bekijk hieronder de actuele reisadviezen: