Vakantie in de Ardennen

Bezoek de Ardennen met kinderen

Een vakantie in de Ardennen met kinderen is een perfecte combinatie. Natuurlijk kun je alleen gaan of met je partner maar waarom niet met de kinderen? De Ardennen vormen eigenlijk een verrassend veelzijdige regio waar natuurpracht zich afwisselt met interessante bezienswaardigheden en heel wat activiteiten speciaal gericht op kinderen. Wat denkt u van kanoën op de Ourthe of klimmen en klauteren op de vele wandelingen die vaak zeer goed aangegeven staan.
Bovendien valt het op dat men er op toeristisch vlak alles aan doet om het ook kinderen zo optimaal mogelijk tot hun zin te maken. Niet alleen worden verschillende legendes uitgebeeld voor kinderen (denk hierbij maar eens aan het spook van La Roche-en-Ardenne), ook zijn er behoorlijk wat interactieve musea terug te vinden die kinderen op een speelse wijze heel wat leuke kennis bijbrengen. Een vakantie  boeken in de Ardennen met kinderen is dan ook absoluut de moeite waard.

Op avontuur in de natuur

In veel kinderen schuilt een rasechte avonturier. Indien dat eveneens geldt voor jouw kleine spruiten zal er in de Ardennen een geheel nieuwe wereld voor ze open gaan. De Ardennen is dan ook voor heel veel mensen meteen de eerste regio waar je aan denkt wanneer je bijvoorbeeld een echt survivalweekend organiseert.
Een kleine greep uit de vele activiteiten die absoluut de moeite waard zijn om te doen: klimmen, vlotvaren en boogschieten. Er is echter meer, veel meer. Wat bijvoorbeeld te denken van de railbike van de Molignée? Dergelijke fietstochten die over een spoorbaan lopen laten je niet alleen op fantastische wijze kennismaken met de prachtige natuur van de Ardennen, daarnaast is ook het avontuur nooit ver weg.

La Roche-en-Ardenne, plezier voor jong en oud

Één van de meest tot de verbeelding sprekende plaatsen in de Ardennen is ongetwijfeld La Roche-en-Ardenne. Dit historische plaatsje wordt omsingeld door de Ourthe en kenmerkt zich uiteraard ook door de aanwezige ruïnes van het kasteel.
Tijdens de zomer kan je op verschillende avonden in de ruïnes het spook Berthe van La Roche zien opduiken. Dit is samen met het nodige klank- en lichtspel een echte aanrader om samen met je kinderen te gaan bekijken. Wil je nog meer in het moment worden opgeslokt? Wees er dan zeker van dat je vooraf even het één en ander over de legende opzoekt en deelt met je kinderen!
Coo
Boek je een vakantie naar de Ardennen samen met je kinderen? In dat geval kan er niets fout gaan wanneer je er voor kiest om het plaatsje Coo te bezoeken. Uiteraard staat deze locatie in het bijzonder bekend omwille van de watervallen van Coo, maar wist je dat ook het Plopsaland Coo pretpark zich hier bevindt?
In de omgeving van deze plaats kan je bovendien ook het Parc Paradisio (Mons) terugvinden en wat ook te denken van het Parc a Gibier in Roche? Het zijn stuk voor stuk leuke locaties die er voor zullen zorgen dat zowel jij als volwassene als je kinderen de tijd van jullie leven beleven!
Op vakantie naar de Ardennen met kinderen? Gewoon doen!
Het is vreemd dat veel mensen toch ergens een bepaalde twijfel hebben over het feit of een vakantie doorbrengen in de Ardennen met kinderen nu wel of niet interessant is. In de praktijk mag daar namelijk eigenlijk geen enkele twijfel over bestaan.
De Ardennen zijn mooi, beschikken over heel wat aantrekkelijke bezienswaardigheden, er vallen heel wat activiteiten te beleven en bovendien zijn de voorzieningen voor kinderen top. Trek je tijdens de wintermaanden naar de Ardennen? Dan kan je met een beetje geluk zelfs zomaar de ski’s of het snowboard onderbinden. Ook dat is een leuke extra troef waar deze bijzondere omgeving over beschikt.
Bezienswaardigheden in de Ardennen
Het is altijd tijd voor een heerlijke korte of langere vakantie in de Ardennen. De Ardennen staan bekend om hun mooie en rustige omgeving. Maar er zijn ook prachtige bezienswaardigheden te vinden. Wat mag u echt niet missen? Hieronder kunt u vinden welke bezienswaardigheden zeker een bezoekje waard zijn. De bezienswaardigheden zijn per regio beschreven. Wat gaat u bekijken?
Henegouwen
In het zuidwesten van België vindt u Henegouwen. Henegouwen is ligt midden tussen de bossen en de meren. De twee meest bekende meren in de omgeving van Henegouwen zijn de Virelles en Eau d’Heure. De meren zijn omringd door echte oerbossen, bossen waar u kunt genieten van schitterende flora en fauna. In de omgeving kunt u een bezoek brengen aan de vlindertuin, een waar paradijs voor de vele tientallen vlindersoorten die u kunt bekijken.
Heeft u interesse in voertuigen?
Dan is het oude treinen museum zeker een bezoekje waard! Één van de belangrijkste bezienswaardigheden is het natuurreservaat ’l’Etang de Virelles’ of ’Parc naturel du Pays des Collines. Wanneer u in deze regio bent, probeer dan zeker een abdijbiertje, een heerlijk plaatselijk biertje, te verkrijgen is in deze regio. Een hapje eten in deze regio is absoluut geen probleem. Of u nu samen bent, met de hele familie inclusief de kids of met een groep, voor iedereen is een leuke restaurantje te vinden. Proef eens van de lokale specialiteiten zoals waterzooi …
Luik
Luik is één van de grootste steden in de Ardennen. De stad is voorzien van een grote binnenhaven, zelfs één van de grootste binnenhavens van Europa. In de omgeving van Luik is er veel hoogteverschil en dat maakt de omgeving len vinden. Één van de steilste heuvels die u tegenkomt is de Montagne van Bueren.
Bent u een liefhebber van musea? Dan moet u zeker een bezoekje brengen aan het museum voor schone kunsten in Luik. Dit is binnen de Ardennen één van de interessantste musea. De zondagmarkt in La batte en het paleis van de Prins-bisschoppen zijn beiden zeker ook prachtige bezienswaardigheden!
Luxemburg
De hoogvlakten en valleien kenmerken een van de mooiste delen van de Luxemburgse Ardennen. Het is een zeer aantrekkelijke omgeving voor fietsers en wandelaars. Zij kunnen hier uren genieten van de diverse fietsroutes en wandelwegen. In deze regio kunt u ook de kastelen van Vianden en Esch-sur-Sûre vinden. Vaak worden er ook schouwspelen vertoond met ridders. Deze nemen u rechtstreeks mee naar de Middeleeuwen. Ook de twee grote natuurreservaten, het Natuurpark Our en het Natuurpark Öewersauer zijn zeker een bezoekje waard!
Namen
Namen is een bijzondere plaats en ligt aan de rand van de Ardennen. Voor wandelaars is dit een unieke lokatie. In Namen zelf vindt u De Citadel, één van de bekendste attracties in Namen. Tussen 1816 en 1825 is dit complex geheel herbouwd door de Nederlanders.
Bent u een echte fijnproever? Dan bent u in Namen aan het juiste adres! In deze streek kunt u een groot aanbod restaurants vinden. Probeer eens de kaastaart in Dinant of de koekjes van Couvin. U zult er zeker geen spijt van krijgen! Voor de mensen die het leuk vinden om kerken te bekijken, zijn de Onze-Lieve-Vrouwekerk en de Sint-Jozefkerk aan te raden!
En dan te bedenken dat dit nog maar een kleine opsommng is van alles wat je in de Ardennen kunt zien en beleven. Een ding is zeker, u zult zich zeker niet vervelen. Benieuwd naar bovenstaande bezienswaardigheden in de Ardennen? Reserveer dan bij ons een vakantiehuis in de Ardennen om een vakantie vol cultuur, plezier en ontspanning te ervaren!
Nog meer bezienswaardigheden in de Ardennen
De Ardennen, een schitterend gebied dat zich uitstrekt over Luxemburg en een deel van België. Op een kleine 2 uurtjes rijden van Utrecht vind je dit schitterende gebied. Je waant je direct in het buitenland en het vakantiegevoel overvalt je zodra je bij Luik de eerste heuvels ziet. De Ardennen kent een zeer afwisselend landschap; bossen, heuvels, glooiende landschappen en rotsformaties, je komt het allemaal tegen. Het gebied heeft een rijke historie, kastelen, kleine dorpjes, sporen van de Tweede Wereldoorlog, er is voor iedereen iets te zien. Door het afwisselende landschap zijn de Ardennen prima geschikt om te wandelen, fietsen, klimmen of zwemmen. Wanneer u niet teveel tijd heeft en toch de meest belangrijke bezienswaardigheden wilt zien in en rond de Ardennen, kijk dan eens naar onderstaand, zeker niet compleet, lijstje.
La Roche en Ardenne
La Roche en Ardenne vind je aan het riviertje de Ourthe en is, vooral in de zomermaanden een van de meest bezochte stadjes in de Ardennen. La Roche heeft een rijke geschiedenis waarvan je een deel kunt terugzien in het oorlogsmuseum dat de geschiedenis vertelt van La Roche en Ardenne in de Tweede Wereldoorlog. Het kasteel van La Roche, strategisch gelegen in een bocht van de Ourthe, is al sinds de middeleeuwen een bekende plek. Je kunt het kasteel van La Roche dagelijks bezoeken.
Het stadje kent, vooral in de zomermaanden, een weelderig horecaleven; cafeetjes, restaurants en hotels vind je overal. En ben je toch hier toch een paar dagen, ga dan lekker wandelen, kanoën of mountainbiken. De bossen en de heuvels rond La Roche en Ardenne zijn hier prima geschikt voor. Mocht je ook van een beetje klimmen en klauteren houden, dan zijn de rotsformaties rondom La Roche een echte uitdaging. Ben je eenmaal boven gekomen, geniet dan vooral van het schitterende uitzicht op onder andere het kasteel.