Vakantietips dicht bij huis

6 vakantietips dicht bij huis

Vakantietips dicht bij huis! Wil je veel zien, dan hoef je niet eens ver van huis. Er is al heel veel moois te zien dichtbij huis. Daarom hieronder een aantal tips waar je op nog geen 300 kilometer van Utrecht een vakantiehuis kunt huren voor een prachtige vakantiebestemming.

1. Sauerland (299 km)

Wie aan het Duitse Sauerland denkt, denkt al gauw aan het bekende mountainbike- en skioord Winterberg. Er is echter nog veel meer te ontdekken. Het prachtige glooiende landschap is afwisselend en je vindt er vele stuwmeren, grotten, dorpjes met vakwerkhuizen en kastelen. Lekker wandelen, fietsen, klimmen en klauteren, alles is mogelijk. De Rothaar Steig, een wandelroute van 158 kilometer, verdeeld over 8 etappes, is zeker de moeite waard.

2. Belgische Ardennen (209 km)

De Belgische Ardennen zijn terecht heel populair. De schitterende natuur, gezellige dorpjes, imposante burchten en vele routes maken het een prachtige bestemming voor het huren van een vakantiehuis. Aanraders zijn onder andere de grotten van Han en het middeleeuwse kasteel van Bouillon dat hoog boven het stadje torent en uitkijkt over de rivier Semois. Het gebied leent zich bij uitstek voor fietsers en wandelaars.
3. Borkum (245 km)

Borkum is een Duits waddeneiland dat net ietsje kleiner is dan Schiermonnikoog. In de Hanzetijd zochten zeerovers hier hun toevlucht. Sinds de 19e eeuw is het eiland een kuuroord, waar je eindeloos kunt genieten van het strand, de zeelucht, de ruimte en de rust. Vanuit Eemshaven of Emden kun je met de boot naar het eiland, waar je verder met een historisch treintje naar het oude dorp Borkum gaat.

4. Côte d'Opale (293 km)

De Noord-Franse Côte d’Opale loopt van Duinkerken tot Berck-sur-Mer en staat vooral bekend om de uitgerekte stranden, de gezellige badplaatsen en vissersdorpjes en het groene en glooiende achterland. De streek dankt zijn naam aan het feit dat de kust qua kleur op opaal-edelstenen lijkt. Aanraders zijn hotspot Le Touquet-Paris-Plage, de Citadel van Montreuil (gebouwd in de 19e eeuw om de Noormannen buiten te houden) en Nausicaá in Boulogne-sur-Mer (het grootste zeeaquarium van Europa. Of ga eens heerlijk wandelen langs het 22 kilometer lange kustpad tussen Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, vanwaar je zelfs Engeland kunt zien.

5. Vennbahn (200 km)
Tussen de Duitse stad Aken en het Luxemburgse plaatsje Troisvierges loopt de historische spoorlijn Vennbahn. Langs deze spoorlijn loopt de 125 kilometer lange fietsroute, die je langs verlaten stationnetjes, door tunnels en over oude spoorbruggen leidt. Al fietsend kom je door 3 verschillende landen en kom je langs schilderachtige plaatsjes als Kornelimünster, Monschau en St. Vith. Ga eens een vakantiehuis huren langs de route en gebruik die als uitvalsbasis.
6. West-Vlaanderen (216 km)
West Vlaanderen is de meest westelijk gelegen provincie van België. Eeuwenoude kastelen en abdijen nabij Brugge, fietsen of wandelen langs de rivier de Leie of lekker genieten van de zon, zee en het strand in Oostende of Blankenberge, er is voor iedereen iets te beleven. Ga je verder naar de Westhoek, de streek rond de grens met Frankrijk, dan verandert het landschap in polders, beboste heuvels en hopvelden. Hou je van speciaal gebrouwen biertjes, dan moet je hier zeker eens naar toe. Bovendien staan er vele monumenten die herinneren aan de Eerste Wereldoorlog.