Waarom een vakantiehuis leuker is dan een hotel

Waarom een vakantiehuis huren leuker is dan een hotel

Waarom een vakantiehuis huren leuker is dan een hotel? Ben jij jouw droomvakantie aan het plannen? Ben je op zoek naar de perfecte accommodatie die bovendien volledig corona-proof is? Ga dan een vakantiehuis huren en geniet van je welverdiende vakantie zoals je nog nooit hebt gedaan. Een vakantiehuis huren wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets. Vakantiehuizen kennen namelijk vele voordelen ten opzichte van andere populaire vakantieverblijven. Je geniet meer van je rust, de ruimte en je privacy. En het is veelal ook nog eens een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een hotel.
​​​​​​​Ben jij benieuwd naar de voordelen van een vakantiehuis huren en waarom je eigenlijk zou moeten kiezen voor een vakantiehuis? Lees dan verder en ontdek waarom!

1 Privé verblijf

Je kunt met je gezin een vrijstaand huis of villa huren en volop genieten van je privacy en rust. Een groot voordeel is dat je alle hygiënische maatregelen kunt treffen die je zelf wilt om op die manier een zo corona-proof mogelijk verblijf te creëren. Geen restricties, geen beperkingen, maar alle vrijheid in je privé verblijf.

2. Ruimte en privacy

Ga je een vakantiehuis huren, dan heb je meer ruimte en meer privacy dan in bijvoorbeeld een hotel. Een hotelkamer is vaak 20m2 of ietsje meer en heeft vaak maar 1 kamer. Een vakantiehuis is vele malen groter, heeft meer kamers, dus je hebt veel meer ruimte en daarom meer privacy. Zeker als je ook nog eens een vrijstaand huis huurt.

3. Ideale plek voor de hele familie
Een vakantiehuis is dé ideale plek voor een hele groep, bijvoorbeeld met het hele gezin, met je familie of met een groep vrienden. In een hotel zit je allemaal op een aparte kamer, in een vakantiehuis zit je gezellig bij elkaar, met toch voldoende privacy omdat er meerdere kamers zijn. Je kunt bovendien de kosten delen, dat is een stuk voordeliger.
4. Voordelig genieten van je vakantie
Een vakantiehuis huren hoeft helemaal niet duur te zijn. Het is vaak (veel) goedkoper dan je denkt. Zeker als je met meerdere personen op vakantie gaat is dit vaak de beste optie, omdat je de kosten dan ook nog eens kunt delen. Je hebt bovendien vaak meer luxe en meer comfort, zonder daar extra voor te betalen.
5. Geniet volgens je eigen regels
Als je op vakantie gaat, wil je eventjes niets hoeven doen, niets moeten. In een hotel ben je vaak na een paar dagen van alle regeltjes en vaste tijdstippen wel een beetje moe. In een vakantiehuis ben je veel vrijer, je bent vrij om te doen en te laten wat je zelf wilt. Je kunt er volop van genieten en dat geheel volgens je eigen regels.
6. Eten wat je wilt
In een hotel zit vaak het ontbijt en avondeten er bij in. Dat is natuurlijk lekker makkelijk, maar je eet wat de pot schaft. In een vakantiehuis bepaal je zelf wat je eet, je maakt je eigen ontbijt, je eigen avondeten. Als je dat doet volgens de lokale keuken, dan geniet je met volle teugen van de lokale ingrediënten. Lekker samen kokkerellen, uitgebreid eten, barbecuen in de tuin, waar en wanneer je dat zelf wilt. Zonder drukte, zonder druk, in alle rust en gezelligheid. Dat is pas genieten!